Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

Οι απορίες ενός ακροατή

Ο "αρχηγός" της "αξιωματικής" "αντιπολίτευσης" μιλάει στη Βουλή... Τρία λάθη σε τρεις λέξεις!
Αρχηγός; Καλύτερα "υποψήφιος αρχηγός", γιατί σαν τέτοιος μίλησε σήμερα στη Βουλή. Σαν να προσπάθησε εναγωνίως να μαζέψει κουκιά για τις επερχόμενες εκλογές! Και οι τρεις υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ έτσι μίλησαν σήμερα. Με αυτή τους την ιδιότητα!
Αξιωματική; Τίτλος τιμής είναι πλέον αυτό;
Αντιπολίτευση; Από πού και έως πού; Εκτός και αν η έννοια της αντιπολίτευσης και ειδικά της αξιωματικής είναι το να λέει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεται η εκάστοτε κυβέρνηση.
Σήμερα με άφησε άφωνο ο (λογικά για λίγες μέρες ακόμα) αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Είναι αξιοθαύμαστο το πώς μπορεί να μιλήσει κάποιος 20' και να κάνει μόνο ερωτήσεις. Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο λόγος που πριν από 2 εβδομάδες καταψηφίστηκε από τους Έλληνες. Δεν είναι ο ρόλος μου να αποκρυπτογραφήσω το "μήνυμα των εκλογών" για κανένα από τα κόμματα της Βουλής. Ερωτήσεις και όχι θέσεις.
Μας θύμισε το "Χώρα" επί κυβερνήσεως Κων. Καραμανλή, αλλά δεν αναφέρθηκε στο πώς το κόμμα του μεταπήδησε από την περιβόητη ατάκα "Βυθίσατε το Χώρα" στην επίσης αλησμόνητη ατάκα του επόμενου ακριβώς αρχηγού του "ευχαριστούμε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών...".
Μας θύμισε ότι χάρη των προσωπικών του ζεϊμπέκικων και χωρίς να ανοίξει "μύτ'", μπήκε η Κύπρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εκείνος ξέχασε την... μύτ' του Οτσαλάν που άνοιξε από τις μπουνιές των Τούρκων κατά τη σύληψή του (υπουργός Εξωτερικών ο Πάγκαλος), και ξέχασε το 'ναι' στο σχέδιο Α(υ)νάν που ξεστόμισε πριν καν απαντήσει ο ελληνο-κυπριακός λαός. Ξέχασε το ότι η Κύπρος μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί ήταν και είναι η μοναδική χώρα που ικανοποιούσε όλες τις προϋποθέσεις ένταξης. Αν είναι να θυμόμαστε μόνο τα ζεϊμπέκικα, τότε καλύτερα να ξεχάσουμε όλοι μας να χορεύουμε ζεϊμπέκικο.
Μας θύμισε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από το 1996 έως το 2004 ήταν από τις πιο επιτυχημένες κυβερνήσεις. Ξέχασε όμως να μας πει ότι το 47% των Ελλήνων τις απέρριψαν το 2004! Ξέχασε να μας πει ότι οι γύρω-γύρω του πολιτικοί και μη μανδαρίνοι, κατηγορούν αυτή τη στιγμή το Βενιζέλο και το Σημίτη που τον στηρίζει σαν τον δεξιό πόλο μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Κάτι δε δένει όμως...
Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού!
Οι πολιτικοί γιατί να είναι εκείνοι που θα λένε μονίμως τη μισή αλήθεια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: